Afkopen stamrecht

Administratie stamrecht BV hoeft niet ingewikkeld te zijn

Administratie stamrecht BV hoeft niet ingewikkeld te zijn

Afkopen stamrecht - Veel mensen denken dat de administratie stamrecht BV een ingewikkelde zaak is. Maar dat valt gelukkig erg mee. Met een eenvoudig bankboek en wat inkoopfacturen bent u al een heel eind.

Wij kunnen het jaarwerk snel voor u in orde maken.

En verder letten wij natuurlijk op alle andere verplichtingen en voorwaarden die aan een stamrecht BV verbonden zijn.

Zo stelt de fiscus dat de stamrecht BV in Nederland gevestigd moet zijn. En voor wat betreft de vennootschapsbelasting wordt het stamrecht tot het binnenlands ondernemingsvermogen gerekend.

Tevens moet de grondslag voor alle stamrechtberekeningen gelijk zijn aan de grondslagen die gelden voor verzekeringsmaatschappijen. Dus we houden in onze calculaties rekening met de juiste rentepercentages en sterftekansen, maar ook met (beheer)kosten en winstopslagen.

Alle kosten die u moet maken om de stamrecht BV goed te beheren, zijn in principe aftrekbaar.

Kortom, alle administratieve verplichtingen rondom de oprichting en het beheer van een stamrecht BV zijn bij Badaco in goede handen.

Oprenting stamrecht

Een vraag die wij nogal eens krijgen, betreft de oprenting van de stamrechtverplichting.

Elk jaar wordt de stamrechtverplichting opgerent. Dit gebeurt in de opbouwfase tegen het oprentingspercentage zoals vastgelegd in de stamrechtovereenkomst (bijvoorbeeld het U‐rendement). In de uitkerende fase echter op basis van een actuariële berekening, waarbij uitgegaan wordt van 4% rente, maar tevens rekening gehouden wordt met levensverwachting.

Door de oprenting wordt de stamrechtverplichting voor de besloten vennootschap groter. De kosten van de oprenting worden in mindering gebracht op het rendement dat de stamrecht BV heeft gemaakt. Daardoor daalt dus de belastingdruk.

Wij vertellen u graag meer over alle administratieve verplichtingen rondom de stamrecht BV. Neemt u gerust eens contact op met Badaco. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Elders op deze website vindt u meer achtergronden over onze manier van werken.

Voor nadere informatie over de administratie stamrecht BV, het oprenten stamrecht, de jaarrekening stamrecht BV, de verplichtingen in het kader van de boekhouding stamrecht BV, of een voorbeeld van een balans stamrecht BV kunt u Badaco direct bereiken op telefoonnummer 030 699 3980.

Ook kunt u een bericht sturen via het contactformulier als u vragen heeft over bijvoorbeeld het doen van de boekhouding eenmanszaak of over uw administratie en belastingen.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Afkopen stamrecht naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen