Verlaag uw belasting gouden handdruk

Verlaag uw gouden handdruk belasting

Uw gouden handdruk fiscaal bekeken

Hoeveel belasting gouden handdruk moet ik betalen? Is mijn ontslagvergoeding belast? Kan ik mijn ontslagvergoeding belasting uitstellen?

Als u een ontslagvergoeding ontvangt is een van de eerste vragen die bij u naar boven komt natuurlijk hoeveel belasting u daarover moet betalen.
U ontvangt een mooie afkoopsom, maar wilt natuurlijk niet een groot deel daarvan direct doorboeken naar de fiscus.

Uw gouden handdruk is hoe dan ook belast. Maar het maakt uit wat u met uw ontslagvergoeding doet. U kunt direct afrekenen met de fiscus maar ook kiezen voor periodieke uitkeringen en dan betaalt u belasting op het moment van de uitkering.

Direct afrekenen

Als u direct met de fiscus afrekent kunt u het resterende bedrag aanwenden zoals u dat zelf wilt. U betaalt vaak wel meer belasting in vergelijking met de belastingheffing bij periodieke uitkeringen. Als u een hoge afkoopsom ontvangt is de kans groot dat een flink deel belast wordt tegen het 52%-tarief.

Het netto bedrag dat u overhoudt wordt bovendien opgenomen in box 3 en dus belast met de vermogensrendementsheffing.

Badaco kijkt heel specifiek naar uw persoonlijke situatie om de belastingdruk te verminderen. Zo onderzoeken we de mogelijkheid van middeling en kijken we ook naar uw pensioenopbouw en hypotheekrenteaftrek.

Periodieke uitkeringen

In het geval van een periodieke uitkering uit een stamrechtverzekering of via een stamrecht BV komt de fiscus pas langs op het moment dat de uitkering wordt gedaan. De belastingheffing wordt dus uitgesteld.

De bruto ontslagvergoeding kan tot die tijd renderen. En vaak zult u in aanmerking komen voor een lager belastingtarief.

Overlijden

En hoe zit het precies bij overlijden? Stel dat u overlijdt. Wat gebeurt er dan met de ontslagvergoeding?

Als u gekozen heeft voor de stamrecht BV dan komt het kapitaal toe aan de verzekeraar, dus uw eigen BV. De aandelen (sterftewinst) gaan dan naar uw partner of (klein)kinderen. Bij een keuze voor een stamrechtverzekering is het mogelijk dat het kapitaal toekomt aan de verzekeringsmaatschappij als u geen partner (meer) heeft en geen kinderen.

Neemt u gerust eens met Badaco contact op over het precieze belastingtarief ontslagvergoeding en om de mogelijkheden te bespreken. Al uw belastingen berekenen? Geen probleem! Wij kijken integraal naar uw belastingsituatie.

Elders op deze website vindt u meer achtergronden over onze manier van werken.

Voor nadere informatie over belasting gouden handdruk, de statuten stamrecht BV, diverse regelingen belastingdienst stamrecht BV, de beoordeling belastingdienst stamrecht en stamrechtwetgeving kunt u Badaco direct bereiken op telefoonnummer 030 699 3980.

Ook kunt u een bericht sturen via het contactformulier.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Belasting gouden handdruk naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen