Belastingen berekenen, belasting ondernemers

Uw belastingen berekenen moet precies gebeuren. Elders op deze website worden de verschillende opties besproken om met de fiscus af te rekenen over uw ontslagvergoeding. Maar voor de meeste klanten in onze stamrechtpraktijk blijft het daar niet bij. Sommige klanten willen de doorgroei maken naar het ondernemerschap en krijgen dan dus te maken met belasting ondernemers. Anderen zijn al een bedrijf begonnen en willen weten hoe de belastingdruk verminderd kan worden. 

Kortom voor iedere klant is de situatie weer anders en moet de belastingdruk en fiscale optimalisatie goed bekeken worden. Anders betaalt u mogelijk te veel belasting en dat is geld wat u niet in uw onderneming kunt investeren.

belastingen berekenen

Diverse belastingsoorten

Als werknemer moet u inkomstenbelasting betalen. Dus als u een ontslagvergoeding ontvangt van uw (ex-)werkgever en een nieuwe baan vindt blijft u gewoon inkomstenbelasting betalen.

Als ondernemer ligt dat anders. U krijgt dan zakelijk én privé te maken met diverse belastingsoorten. Welke dat precies zijn hangt af van het type onderneming. Maar als u ondernemer wordt of bent dan bent u bijvoorbeeld verplicht BTW-aangifte te doen en moet u vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting betalen.

Toeslagen

Ook krijgt u mogelijk te maken met toeslagen. Als de bedrijfsresultaten fluctueren over een reeks van jaren dan kan dat invloed hebben op de toeslagen waar u mogelijk recht op heeft. Het zou jammer zijn als u toeslagen misloopt. Om dat te voorkomen maakt Badaco proefberekeningen voor de toeslagen van de Belastingdienst zodat u weet of u hier aanspraak op kunt maken. Op onze website over administratie en belastingen kunt u meer lezen over de toeslagen Belastingdienst.

Middelen

Ook de middelingsregeling kan lucratief zijn bij het belastingen berekenen. Ondernemers kunnen dan het belastbaar inkomen van drie jaren egaliseren en zo als het ware de belastingdruk “middelen”. De ondernemer moet zelf een middelingsverzoek bij de Belastingdienst indienen. U kunt dit doen als de belastingaanslagen van drie aaneengesloten kalenderjaren door de Belastingdienst zijn vastgesteld en ook de bezwaartermijn is verlopen. Badaco kan dit vanzelfsprekend voor u verzorgen.

Investeer in een goede relatie met de fiscus

Onze klanten onderkennen dat een goede relatie met de fiscus zich meer dan terugbetaalt. Een administratie die goed is opgezet, die aansluit bij en inzicht geeft in de bedrijfsvoering en geldstromen, stemt de Belastingdienst tevreden. Al snel kan goed administreren te ingewikkeld worden om er “even bij te doen”. Zeker als u ook zakelijk en privé goed gescheiden wilt houden. Badaco zorgt dat uw administratie goed wordt opgezet en bijgehouden, zodat u geen problemen krijgt met de Belastingdienst. Wij onderhouden bovendien de relatie met de fiscus voor u en dat betekent dus dat u zich verder niet hoeft te verdiepen in voorlopige aanslagen, belastingtoeslagen, middelingsregelingen en andere fiscale aspecten die met het ondernemen samenhangen. U kunt zich dus voor de volle 100% op het ondernemen zelf richten.

Kortom, Badaco kijkt verder dan alleen uw stamrechtadministratie. Wij hebben de deskundigheid en professionaliteit in huis om integraal naar uw financiële administratie te kijken en u daarbij te ondersteunen. Het nauwkeurig berekenen belastingen en het tijdig betalen van de verschuldigde belasting hoort bij goed ondernemerschap. Wij vertellen u graag over onze dienstverlening en manier van werken. En mocht u specifieke vragen hebben, u kunt ons altijd direct bereiken op ons telefoonnummer 030 699 3980.

U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier en wij bellen u terug.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Belastingen berekenen naar de homepage

Van Belastingen berekenen naar hoofdpagina gouden handdruk belasting

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen