Boekhouding eenmanszaak en andere administraties

Of het nu gaat om het bijhouden van de boekhouding eenmanszaak, het opzetten van de loonadministratie voor een middelgroot bedrijf dat actief is in de productie van halffabrikaten, of het verlenen van administratieve diensten aan een zakelijke dienstverlener, Badaco doet veel meer dan alleen stamrechtadministraties. Zo vragen veel klanten van ons die voor hun stamrecht bij ons terecht komen, of wij ook de administratie kunnen verzorgen voor hun eenmanszaak. Deze mensen beginnen hun eigen bedrijf en willen het liefst hun gehele administratie onderbrengen bij één partij. Dat heeft belangrijke voordelen.

Gelukkig kunnen wij deze beginnende ondernemers goed verder helpen en begeleiden. Niet voor niets heeft Badaco twee andere websites waarop uitgebreid wordt beschreven wat wij rondom de administratie voor eenmanszaken en in de bredere sfeer van administratie en belastingen voor u kunnen betekenen.

Opzetten van een effectieve administratie

Badaco begeleidt kleine en middelgrote ondernemingen in het opzetten van een effectieve administratie. Daarbij is onze focus de ondernemer en onderneming te helpen middels een goede boekhouding betere resultaten te realiseren. De boekhouding is immers een middel en geen doel op zich. De dagelijkse praktijk en omgeving van de ondernemer is al complex genoeg en wij zien de boekhouding dan ook als instrument om richting te geven, een basis voor besluitvorming en beleid.

Hoe wij deze ambitie waarmaken?

Kernwoorden in onze dienstverlening rondom de boekhouding eenmanszaak en andere administraties en belastingen zijn "resultaatgerichtheid" en "laagdrempeligheid".

Wij proberen met een goede boekhouding bij te dragen aan de resultaatverbetering van onze klanten en willen daarbij naast de ondernemer staan.

Badaco heeft een ruime ervaring met klanten die werken als eigenaar van een eenmanszaak. Deze ondernemers ervaren de administratieve verplichtingen die het zelfstandig ondernemerschap met zich meebrengt, toch vaak als een behoorlijke klus.

U moet als eigenaar van een eenmanszaak immers denken aan een correcte factuur-layout, een tijdige belastingaangifte voor de BTW en inkomstenbelasting, en ook moet u de debiteuren- en crediteurenposities goed bijhouden. Badaco staat bij al deze zaken naast u en helpt u en geeft advies waar nodig.

Het kan natuurlijk zijn dat u met een ontslagvergoeding op zak toch (noodgedwongen soms) na moet gaan denken over het zelfstandig ondernemerschap, als de banen en nieuw werk in uw branche of beroep schaars zijn. Het is zeker niet gezegd dat iedereen een nieuwe baan zal vinden en dus is het hebben van een plan B verstandig. Voor anderen is juist het ontslag het laatste zetje om het ondernemerschap met beide handen aan te pakken en er nu écht werk van te maken. Voor hen is het beginnen van een eigen bedrijf plan A en een eventuele nieuwe baan plan B.

Ook in de oriëntatiefase kan het verstandig zijn eerst eens met ons te praten over uw ondernemingsplannen. Het doorrekenen van het businessplan kan vaak veel duidelijkheid geven over haalbaarheid of waar moet worden bijgestuurd. Ook speelt natuurlijk de financiering van de plannen een belangrijke rol en de relatie met de vermogenssituatie in privé kan daarbij beter niet worden vergeten. Het is immers belangrijk het risico van ondernemerschap ook onder ogen te zien en zo goed mogelijk af te dekken.

Financieringskosten kunnen aanzienlijk zijn, zeker als er ook geïnvesteerd moet worden. Waar ondernemers vroeger meestal afhankelijk waren van hun bank zijn er nu ook andere mogelijkheden om goede ondernemingsplannen te financieren. Badaco kan u op deze mogelijkheden wijzen en samen met u onderzoeken en bespreken wat in uw situatie haalbaar en verstandig is.

Kortom, wij kijken verder dan alleen uw stamrechtadministratie en hebben de deskundigheid en professionaliteit in huis om integraal naar uw financiële administratie te kijken en u daarbij te ondersteunen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij vertellen u graag over onze dienstverlening en manier van werken. En mocht u specifieke vragen hebben, u kunt ons altijd direct bereiken op ons telefoonnummer 030 699 3980. 

U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier en wij bellen u terug.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Boekhouding eenmanszaak naar de homepage

Van Boekhouding eenmanszaak naar hoofdpagina administratie

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen