Hoogste rente banksparen berekenen

Hoogste rente banksparen berekenen – Als u uw gouden handdruk wilt onderbrengen in een bankspaarproduct is het verstandig goed te bekijken welk product u het meeste oplevert. Omdat aanbieders via het renteinstrument op prijs concurreren loont het om de rentepercentages maar zeker ook de voorwaarden goed te bestuderen. Zo heeft u bij sommige producten wellicht de mogelijkheid tussentijds te laten uitkeren en kunt u flexibel omgaan met de duur van de periode waarvoor de rente vastgezet wordt.

hoogste rente banksparen

Wat gaat u doen: sparen of beleggen of beide? Eerst hoogste rente banksparen berekenen

Het gaat bij banksparen niet alleen om sparen tegen een bepaald rentepercentage. Er zijn ook bankspaarproducten die het ingelegde vermogen beleggen of een combinatie van sparen en beleggen mogelijk maken. Op voorhand is niet te zeggen of sparen of beleggen meer oplevert. Dat hangt van heel veel factoren af. Vaak wordt gezegd dat beleggen op lange termijn meer oplevert, maar op basis van statistieken is net zo hard aan te tonen dat een spaarder bij een neergaande beleggingsportefeuille uiteindelijk beter af is. 

De keuze tussen sparen of beleggen of een combinatie van beide moet op basis van verschillende parameters worden gemaakt, bijvoorbeeld het risico wat u wilt lopen en de beleggings- of spaarhorizon, dus hoeveel jaren gaat u sparen of beleggen.

Verschillende scenario's

U zult zien dat als u bankspaarproducten vergelijkt u mooie overzichten krijgt van verschillende scenario's. Een scenario met een bovengemiddelde prestatie van de beurs, gezien in historisch perspectief, een scenario waarbij de beurs gemiddeld presteert vergeleken met een beleggingsperiode van bijvoorbeeld 30 of 50 jaar, en een scenario waarbij u een zwak rendement haalt omdat de beurs beneden het langjarig gemiddelde blijft.

Het blijft oppassen met dit soort overzichten. Want ze zijn erg algemeen en hangen bijvoorbeeld sterk samen met de samenstelling van een bepaalde beleggingsportefeuille. Het ene mandje aandelen en obligaties kan heel anders presteren dan een ander mandje met aandelen en obligaties, op eenzelfde beurs en bij verder gelijkblijvende omstandigheden. Producten waarbij u zelf de mogelijkheid heeft om tussentijds bij te sturen kunnen verstandig zijn als na verloop van tijd blijkt dat u uw spaardoel niet gaat halen.

Rekenmodules

Overal op het internet vindt u rekentools en rekenmodules om bankspaarproducten te vergelijken. Vaak worden deze rekenmodules aangeboden door aanbieders van bankspaarproducten zelf en ook vindt u ze op vergelijkingswebsites. Wij willen niet ontkennen dat deze rekenmodules een functie hebben. Ze kunnen een goed eerste inzicht geven in wat er op de markt beschikbaar is aan bankspaarproducten, maar toch blijft het ook oppassen met dit soort berekeningen. Want het is maar zelden dat de rekenmodule exact alle parameters mee kan nemen die in uw situatie van belang zijn. Er wordt niet integraal naar uw financiële situatie gekeken. Het is dan ook risicovol om alleen op basis van het invullen van een rekenmodule een keuze te maken over een bankspaarproduct en de aanwending van uw gouden handdruk.

Wellicht is het in uw situatie wel veel beter om in plaats van een bankspaarproduct een andere oplossing te kiezen, bijvoorbeeld het direct afrekenen met de fiscus of het oprichten van een stamrecht BV.

Het is dus heel verstandig vooraf goed alle opties af te wegen en pas dan te kiezen welke oplossing in uw situatie het meest geschikt is. Badaco kan u bij deze analyse helpen. Op basis van uw persoonlijke situatie, wensen en behoeften kunnen wij een financiële analyse voor u maken. 

Wilt u meer weten over banksparen berekenen of heeft u specifieke vragen, u kunt ons direct bereiken op ons telefoonnummer 030 699 3980. 

U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier en wij bellen u terug.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Hoogste rente banksparen berekenen naar de homepage

Van Hoogste rente banksparen berekenen naar hoofdpagina gouden handdruk banksparen

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen