Kantonrechtersformule berekenen voor hoogte ontslagvergoeding

Kantonrechtersformule berekenen - U kunt zich misschien voorstellen dat er over de hoogte van een ontslagvergoeding nogal eens discussie ontstaat. Niet altijd komen werkgever en werknemer hier in onderling overleg goed uit. Welke criteria moeten bijvoorbeeld worden toegepast om een juiste ontslagvergoeding vast te stellen?

kantonrechtersformule berekenen

In Nederland is in de kantonrechtersformule bepaald hoe de ontslagvergoeding berekend kan worden. Het is een richtlijn die is vastgesteld door de kantonrechters als een arbeidsovereenkomst wordt ontbonden.

De formule neemt drie factoren mee: het aantal gewogen dienstjaren (A), de beloning (B) en de zogenaamde “correctiefactor” (C). Men noemt het ook wel de A-B-C formule.

Dienstjaren

Het aantal dienstjaren wordt als volgt gewogen:

  • het aantal dienstjaren tot en met uw 34e levensjaar: 0,5 (dat wil zeggen een half maandsalaris per dienstjaar);
  • het aantal dienstjaren tussen uw 35e en 44e levensjaar: 1 (dat wil zeggen een heel maandsalaris per dienstjaar);
  • het aantal dienstjaren tussen uw 45e en 54e levensjaar: 1,5 (dat wil zeggen anderhalf maandsalaris per dienstjaar);
  • het aantal dienstjaren vanaf uw 55e levensjaar: 2 (dat wil zeggen twee maandsalarissen per dienstjaar).

Iemand die dus 43 jaar is en 14 dienstjaren achter de rug heeft, heeft (5x0,5 maandsalaris) + (9x1 maandsalaris) = 11,5 gewogen dienstjaren.

Beloning

De kantonrechtersformule berekenen gaat niet zonder het beloningselement. Om de beloning vast te stellen wordt gekeken naar het bruto salaris per maand waarbij ook loontoeslagen en vakantiegeld e.d. worden meegenomen. Dus er wordt een berekening op jaarbasis gemaakt en het totale salaris wordt gedeeld door 12 maanden.

Correctiefactor of vermenigvuldigingsfactor

De correctiefactor zegt iets over de verwijtbaarheid van het ontslag. Zo wordt uitdrukking gegeven aan het feit van schuld. Als er bijvoorbeeld sprake is van een reorganisatie met als gevolg een ontslagronde dan ligt de schuld bij de werkgever. Bij een lage vermenigvuldigingsfactor (0 of 0,5) ligt de schuld bij de werknemer en bij een hoge correctiefactor (2) ligt de schuld meer bij de werkgever.

Voorbeeldberekening

In deze casus wordt Piet Moerland, die 52 jaar is en 18 jaar bij zijn huidige werkgever in dienst is, ontslagen. De ontslagvergoeding wordt via de kantonrechtersformule bepaald bij een bruto maandsalaris van € 3.750,-. Piet ontvangt elk jaar 8% vakantietoeslag en een dertiende maand.

Het aantal gewogen dienstjaren is (10x1 maandsalaris) + (8x1,5 maandsalaris) = 22 gewogen dienstjaren. De beloning wordt berekend op € 3.750,- (bruto maandsalaris) +
€ 300,- (8% vakantietoeslag per maand) + € 312,50 (dertiende maand gedeeld door 12 maanden) = € 4.362,50. De kantonrechter hanteert een vermenigvuldigingsfactor van 1,5. De totale ontslagvergoeding wordt dan: 22 x € 4.362,50 x 1,5 = € 143.962,50.

Maatwerk

De juiste hoogte van de ontslagvergoeding uitrekenen is maatwerk. Mogelijk zijn er verborgen looncomponenten die uw ontslagvergoeding beïnvloeden. Badaco helpt zowel werkgevers als werknemers bij het juist toepassen van de kantonrechtersformule.

Wilt u meer weten over de hoogte van de ontslagvergoeding in uw situatie, of heeft u specifieke vragen over de kantonrechtersformule berekenen, u kunt ons direct bereiken op ons telefoonnummer 030 699 3980.

U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier en wij bellen u terug.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Kantonrechtersformule berekenen naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen