Salarisadministratie uitbesteden stamrecht BV

Wilt u de salarisadministratie uitbesteden voor uw stamrecht BV? Een verstandige keuze want wij zien het vaak misgaan. Met als gevolg het ontstaan van discussies en briefwisselingen met de belastingdienst. U kunt dat maar beter voorkomen.

Bij Badaco hebben we veel ervaring met loonadministraties. De salarisadministratie uitbesteden, welke werkzaamheden wij overnemen en wat u zelf kunt (blijven) doen, op onze andere website kunt u daar meer over lezen. Ook veel stamrechtklanten van Badaco hebben de salarisadministratie aan ons uitbesteed.

Want als er periodieke uitkeringen gedaan worden waarover loonheffing ingehouden moet worden, dan dient de stamrecht BV een loonadministratie bij te houden.

Periodieke uitkeringen

U bent verplicht om aangifte loonbelasting te doen als u werkzaamheden verricht voor de stamrecht BV. Doorgaans worden de meeste stamrecht BV's “kaal” gehouden, dus zonder activiteiten. Maar staat u op de loonlijst van uw stamrecht BV dan bent u dus verplicht om aangifte loonbelasting te doen. De loonbelasting wordt bepaald op basis van de hoogte van het salaris dat u uzelf heeft toegekend.

Ook op het moment dat de periodieke uitkeringen starten dient u loonbelasting af te dragen. De stamrecht BV keert een bruto bedrag uit. Het netto bedrag dat u in privé ontvangt, is het bruto bedrag verminderd met de af te dragen loonbelasting en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet.

De belastingdienst wil dat er maandelijks aangifte wordt gedaan, ook als u per kwartaal of jaarlijks middelen aan de stamrecht BV onttrekt.

De stamrecht BV kan beginnen met uitkeren op het moment dat u 65 jaar bent geworden of eerder als u bijvoorbeeld een aanvulling op uw inkomen nodig heeft, bijvoorbeeld als u werkeloos wordt en een werkeloosheidsuitkering ontvangt. In beide gevallen bent u belastingplichtig en kunt u tijdig uw belasting betalen door het laten verlonen van de uitkering via de salarisadministratie, een voorlopige aanslag of een lagere voorlopige teruggaaf aan te vragen.

Tevens is het verstandig om de uitkeringsperiode van uw stamrecht BV fiscaal te optimaliseren, zodat de totale belastingdruk zo laag mogelijk blijft. Wij kunnen de fiscale optimalisatie voor u doorrekenen.

Onze dienstverlening

Als u besluit de loonadministratie voor uw stamrecht BV aan ons uit te besteden dan zal Badaco in ieder geval de volgende zaken voor u regelen:

  • Er moet een akte van periodieke uitkeringen worden opgesteld.
  • U dient bij de belastingdienst een loonheffingennummer aan te vragen.
  • De maandelijkse aangifte loonbelasting dient te worden ingediend.
  • Zodra de uitkeringen stoppen dient de akte van periodieke uitkeringen te worden stopgezet.

Wilt u weten of de salarisadministratie uitbesteden voor uw stamrecht BV in uw situatie zinvol is, of heeft u specifieke vragen over uw stamrecht BV administratie, u kunt ons direct bereiken op ons telefoonnummer 030 699 3980.

U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier en wij bellen u terug om te bespreken of de loonadministratie uitbesteden in uw situatie verstandig is.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Salaris administratie uitbesteden naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen