Stamrecht uitkeren en gouden handdruk banksparen

Stamrecht uitkeren? De gouden handdruk banksparen geniet een steeds grotere populariteit.

Zoals wij elders op deze website uitleggen kent de wetgeving drie opties voor uw gouden handdruk:

1. Direct afrekenen met de belastingdienst.
2. Het afsluiten van een stamrechtverzekering.
3. De oprichting van een stamrecht BV.

stamrecht uitkeren

En deze opties kunnen ook gecombineerd worden. Een gedeelte van de ontslagvergoeding rekent u direct af met de fiscus en voor het andere deel van de gouden handdruk koopt u een stamrechtverzekering.

Nu is daar ook de optie van het gouden handdruk banksparen bijgekomen. En veel mensen maken daar gebruik van, omdat het eenvoudig is en ook nog eens goedkoop. Bovendien valt het onderbrengen van de gouden handdruk in een bankspaarproduct onder het depositogarantiestelsel van de Nederlandse overheid. U krijgt bij een faillissement van de bank dus tot € 100.000,- vergoedt.

De optie van banksparen kan meer opleveren dan een stamrechtverzekering waarbij vaak ook sprake is van een (dure) overlijdensrisicoverzekering en provisie voor de verzekeringsmaatschappij.

Maar wilt u bijvoorbeeld uw gouden handdruk aanwenden voor de opstart van een eigen bedrijf dan is de stamrecht BV nog steeds de aangewezen weg. Eigenlijk moet u van geval tot geval goed beoordelen wat de beste optie is. De persoonlijke situatie is bepalend. Het is dan ook goed dat er meerdere omgangsmogelijkheden zijn voor de ontslagvergoeding.

Waar op letten bij stamrecht uitkeren en banksparen?

Banken hebben het renteinstrument om te sturen. En zeker in de huidige financiële markt met een hoge volatiliteit kunnen rentepercentages enorm fluctueren. Zelfs bij dezelfde bank kunnen de rentepercentages over een bepaalde periode sterk schommelen. U kunt dus op een hoog percentage instappen, maar zien dat na verloop van tijd de bank het rentepercentage verlaagt. En dat heeft natuurlijk consequenties voor de opbrengsten en het eindkapitaal op uw bankspaarrekening.

Denkt u aan de optie van banksparen voor uw gouden handdruk dan dient u in ieder geval met het volgende goed rekening te houden bij het openen van een stamrecht bankspaarrekening:

  • De flexibiliteit van de bank. Kunt u bijvoorbeeld tussentijds laten uitkeren en weer stoppen met uitkeren? De voorwaarden van het bankspaarproduct moeten daar uitsluitsel over geven.
  • Wat is de duur van de periode waarvoor de rente vastgezet wordt? Wordt de rente voor langere tijd vastgezet dan geldt meestal een hoger rentepercentage. Wilt u de mogelijkheid hebben tot tussentijdse uitkering dan betaalt u daarvoor de prijs van een lagere rente.

Het loont om vooraf goed te bestuderen welk bankspaarproduct in uw situatie het meest geschikt is. Er kunnen grote verschillen zijn wat betreft rentepercentages en voorwaarden. Badaco kan u bij deze analyse helpen. Op basis van uw persoonlijke wensen en behoeften kunnen wij een financiële analyse voor u maken.

Wilt u hier meer over weten, lees ook de pagina banksparen berekenen, of heeft u specifieke vragen over gouden handdruk banksparen, u kunt ons direct bereiken op ons telefoonnummer 030 699 3980.

U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier en wij bellen u terug.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Stamrecht uitkeren terug naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen