Stamrechtverzekering

Stamrechtverzekering


De stamrechtverzekering wordt elders op deze website als één van de drie opties voor de ontslagvergoeding besproken. Als u de belastingheffing uit wilt stellen kunt u er voor kiezen uw afkoopsom bij ontslag om te zetten in een lijfrentepolis bij een levensverzekeringsmaatschappij.

Een lijfrentepolis betaalt uw geld uit in gespreide uitkeringen, bijvoorbeeld per maand. Als u de lijfrentepolis afsluit kunt u bepalen dat u direct uitkeringen wilt ontvangen. Ook kunt u de uitkeringen uitstellen en eerst via de polis sparen of beleggen.

Via een stamrechtverzekering voorkomt u dat u direct belasting moet betalen over de gouden handdruk. U wordt pas belast op het moment dat de lijfrentepolis u periodiek een uitkering doet. Vaak is de belastingdruk dan lager omdat u in een lager belastingtarief valt. Met een goede financiële planning kunt u daar op aansturen, bijvoorbeeld door de lijfrentepolis pas (gedeeltelijk) na uw 65ste levensjaar tot uitkering te laten komen.

Een bijkomend fiscaal voordeel is dat u geen vermogensrendementsheffing hoeft te betalen over het kapitaal dat u nog niet heeft aangesproken.

De noodzaak van een goede financiële planning

Het onderbrengen van een ontslagvergoeding in een verzekering voor stamrecht vraagt om een gedegen financiële planning en een juist gebruik van de wettelijke mogelijkheden en fiscale ruimte.

En dat is best ingewikkeld.

Als u zich er wat verder in verdiept en bijvoorbeeld gaat onderzoeken welke partijen dit soort lijfrentepolissen aanbieden dan zult u ontdekken dat er enorme verschillen zijn in voorwaarden op de polissen, beheerkosten e.d. De ene lijfrentepolis is de andere niet en u kunt veel geld verdienen door de juiste aanbieder te kiezen. Ook moet u uw eigen wensen scherp definiëren om zo het product te vinden dat precies bij uw situatie past.

Een stamrechtverzekering afsluiten is dus maatwerk.

Bij Badaco hebben we een goed overzicht van de markt, de mogelijkheden en onmogelijkheden en kunnen we u een goed advies geven. En waar we het niet weten, zeggen we het ook eerlijk en dan verwijzen we u door naar een deskundige derde partij.

Het gaat ons er om dat we de beste oplossing vinden voor uw situatie. Dat vraagt om persoonlijke aandacht en interesse.

Op deze website vindt u meer achtergronden over stamrecht en onze manier van werken.

Voor nadere informatie over een verzekering voor stamrecht, of wat is lijfrente precies, afkopen levensverzekering, lijfrente belasting of de gouden handdruk lijfrente kunt u Badaco direct bereiken op telefoonnummer 030 699 3980.

Ook kunt u een bericht sturen via het contactformulier.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Stamrechtverzekering naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen