Gouden handdruk en WW berekenen

Hoe zit het met toekomstig beleid?

Het is zeker niet gezegd dat de regelingen rondom de gouden handdruk en WW berekenen, zoals ze nu in Nederland gelden en zijn vastgelegd in wet- en regelgeving, ook in de komende jaren hetzelfde blijven. Integendeel zelfs, want er wordt in politiek Den Haag flink gediscussieerd over nieuw arbeidsmarktbeleid en ook de WW-duur en het ontslagrecht inclusief de ontslagvergoeding hebben daarin hun plaats.

ww berekenen

Andere tijden, andere oplossingen

In de kern draait het eigenlijk niet zozeer meer om de vraag of het huidige arbeidsmarktbeleid in Nederland hervormd moet worden, vriend en vijand is het er wel over eens dat er aanpassingen nodig zijn, maar de discussie gaat veel meer over de vraag hoe dat dan zou moeten gebeuren. Ergens zal een goede balans gevonden moeten worden tussen de belangen van werkgevers en werknemers.

Ofschoon er nog heel veel onzeker is en niemand weet hoe het beleid zich de komende jaren precies gaat uitkristalliseren, op hoofdlijnen zal de beweging toch in ieder geval gaan in de richting van een beperking van de WW-duur. Een maximale uitkeringsduur van 38 maanden gerelateerd aan het arbeidsverleden past niet bij een economisch- en maatschappijbeeld van een steeds sneller veranderende samenleving waarin innovatie en technologische vooruitgang- en ontwikkelingen steeds sneller plaatsvinden. Een samenleving die snel moet kunnen schakelen en veranderen, heeft veel meer behoefte aan korte en relatief hoge uitkeringen om te kunnen verbinden tussen meerdere banen binnen een loopbaan- en carrièrepad. Het is dan ook te verwachten dat (komende) regeringen de WW-duur zullen beperken.

Meer mobiliteit gevraagd

Een flexibele arbeidsmarkt staat haaks op de gedachte dat je een vast arbeidscontract voor 20 tot 40 jaar zou willen hebben. Veel verstandiger is het om in een globaliserende wereld te werken met contracten van 3 tot 5 jaar en daar een beleid van WW berekenen en ook ontslagbescherming op af te stemmen. De huidige regelingen voor ontslagvergoedingen   zorgen er voor dat mensen min of meer vast zitten in hun baan, want je geeft niet snel een arbeidsverleden van 10 of 20 jaar op, terwijl die arbeidsmobiliteit voor de economie in het geheel wel wenselijk zou zijn.

Direct korten?

Er wordt nu zelfs al gesproken en nagedacht over plannen om de gouden handdruk per direct te korten op de WW-uitkering. U dient in de nabije toekomst dus rekening te houden met een versobering  van de huidige mogelijkheden en regelgeving. We zullen vermoedelijk gaan naar een stelsel waarin de WW-duur wordt verkort en de ontslagvergoeding wordt beperkt. Nu zijn beide nog sterk gebaseerd op het leeftijdscriterium en dat werkte prima, maar in de 21e eeuw zijn nieuwe beleidsaanpakken en oplossingen gevraagd. Daarbij zou het ontslagrecht vooral ook eenvoudiger moeten worden.

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich zorgen maakt over de onzekerheid die bestaat rondom de gouden handdruk en WW berekenen. Of wellicht heeft u vragen of wilt u de verschillende mogelijkheden die u heeft, eens rustig bespreken. U kunt Badaco bellen op ons telefoonnummer 030 699 3980. Geheel vrijblijvend natuurlijk. 

U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier en wij bellen of mailen u terug.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Gouden handdruk en WW berekenen naar de homepage

Van Gouden handdruk en WW berekenen naar hoofdpagina uitkering stamrecht BV

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen